joi, 14 ianuarie 2010

Nashul meu, traficant de droguri in SUA

Sotul uneia dintre cotcodacitoare, care este din intamplare si nashul meu, a fost trimis intr-o delegatie la Washington. Foarte incantat de vizita pe care urma sa o faca in capitala Americii, pe care o mai curtase in studentie, dar nesimtitii aia nu i-au dat viza, (stiau ei de ce :)), a dat de baut o saptamana intreaga la prieteni si la fini. Cu finii am zis totul, pentru ca, cel putin jumatate din urbea noastra si din strainataturi, ca nu i-a fost de ajuns Romanica, a fost cununata de acest impresionant personaj. Si pentru ca pleca in Washington, care nu e de ici de colo, si-a facut migalos bagajele, de, sa nu se faca de rusine omul acolo, si-a pus cele mai de fite haine, jeaca de piele, pantofi negru stralucitor si camese alba si apretata. De parfum, ce sa zic...se simtea, asta ca sa nu zic altceva, de la o posta. Buun. Coboara nashul meu, cel drag din avion, dupa 13 ore de stat pe scaun, sifonat, cu barba, ca desi se barbierise cand plecase de acasa, dupa atat drum...va dati seama. Nu ii mai trebuia America, nu ii mai trebuiau fite, voia doar sa puna capul pe o perna si sa doarma. Mare i-a fost uimirea Domnului profesor de engleza, ca din cand in cand, cand nu cununa, mai face si asta, cand toti cainii din aeroport au sarit buluc pe bagajele lui. Stiti si voi cainii aia draguti, care miros bagajele prin aerporturi in cautare de niscaiva droguri ascunse de calatori te miri pe unde. Deci, cum va spuneam erau toti calare pe el. Politistii cand au vazut atata entuziasm din partea populatiei canine, plus ca Nashul mai era imbracat si cu geaca lui de piele, aia norocoasa, au crezut ca li se asteapta o avansare in functie. Al meu nash isi uitase toata engleza pe care o stia in cautarea unui motiv plauzibil pentru care fusese invitat in sala speciala. In timp ce isi scotea bagajele se gandea numai ca fie nevasta, cealalta cotcodacitoare, ii pusese slanina, fie "mamica" ii strecurase brisca "ca nu stii cand iti trebuie". Si doar le spusese ca nu are voie cu mancare in avion! Sa va zic drept ii cam tremurau pantalonii pe el de frica si mai ales ca vazuse in filme cum fac astia controalele...alea anale.
Au cautat astia de zor...si nimic. I-au urat drum bun si vizita placuta in capitala. Cand a iesit, iarasi toti catelandrii calare pe el. "Brisca ma-sii de treaba...acum ce mai e?" Si iarasi a fost invitat in sala. Si iarasi i-au fost scoase toate bagajele si iarasi a fost intrebat daca are ceva la el. Nimic. Frustati l-au lasat sa plece abia tinand cainii in lesa, ca astia tot nu ii dadeau pace.
Fericit ca a scapat, dupa numai doua ore de chin, nashu' se urca in taxi. In drum spre hotel ii pica si lui fisa... toata iarna geamantanele lui statusera in garajul unde socrul lui isi afuma carnatii.

2 comentarii: