sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Ce fac barbatii cand beau?

Despre Greuceanu, nashul meu, ati auzit multe. Nu stiu cum se face, dar tot timpul i se intampla cate ceva. Ce nu stiti, este ca are un var, sotul meu, care este la fel de "destept" ca si dansul.
Asta vara primesc vizita unui prieten din Spania. Si cum omul nostru venise atata amar de kilometri pentru o betie buna, cei doi sotiori ai nostri s-au gandit sa ii arate cum se chefuieste la noi in Romania. Asa ca l-au dus din bar in bar, pana nu au mai putut de atata "demonstratie". Pentru ca prietenul nostru nu este nici el intreg la minte, s-a gandit ca el este rezident in Spania si nu are cum sa iti ia carnetul daca tu nu locuiesti in tara in care te prinde baut. Nu stiu care e logica in asta, dar nu te pui cu oamenii beti, ca ei le au pe ale lor. Nu spun ca, dupa aceeasi logica, mergea si cu 10 la ora ca sa nu isi dea politia seama ca ei circula beti sambata diminteata. Fie ca a functionat, logica, fie ca au avut noroc, nu i-a oprit nimeni si la 5 dimineata ajung in fata portii casei nashului meu. Aceasta este situata pe una dintre cele mai circulate strazi din urbea noastra.
La cat de mult a durat drumul de la crasma pana acasa, ar fi si culmea la viteza pe care au avut-o, nashul meu cel mititel a adormit. Spaniolul care voia si el sa ajunga odata la patul si paturica lui a incercat sa il dea jos. Ce vorbesti nici nu s-a clintit! "Mai lasa-ma sa dorm 5 minute. Platesc oricat!" Omul, obisnuit cu munca dura din Spania, stia ca orice ban este binevenit indiferent de unde, l-a lasat sa doarma un pic.
Intre timp, barbata-miu se daduse jos din masina si intrase in curte fiind ferm convins ca Greuceanu era in urma lui. Mare i-a fost uimire sa constate ca e singur si, desi se chinuia cu convingere, nu isi dadea seama de ce. Ar fi intrat el in casa, da-l in colo de nash, var sau ce o fi, ca ii era somn, nu?, dar nu avea cheie. Dupa adanci cugetari isi da seama ca ar trebui sa se intoarca din drum, sa recupereze cheia de la proprietarul casei. Cand a ajuns la masina din fata portii, alta problema! Unde naiba au pus astia usa? A dat saracul de el trei ture in jurul masinii sa descopere intrarea, pe care nesimtitii o ascunsesera de el.
Ajuns victorios in masina il intreaba pe spaniol: "Ba Vasi, asta ce face?" "Doarme". "Bine", ii raspunde al meu. Si s-a culcat. Vazand ca toata lumea a adormit in jurul lui, Vasi a uitat de pat si plapumioara si s-a culcat si el. "Asa o fi obiceiul aici in Romania, sa dormi in masina in fata casei, si pesemne ca eu, care sunt plecat de atata timp am uitat."
Nu spun cum claxonau tirurile masina care bloca un sfert din drum! Ai nostri sotiori dormeau ca niste ingerasi, beti, fara sa fie disturbati de asemenea fleacuri.

4 comentarii: